BED AND BREAKFAST AMB PISCINA A PREMIÀ, BARCELONA

HISTÒRIA DE LA CASA

És una masia de 3 plantes i més de 1000m² construïts dins una finca de 50.000 m².

Es desconeix exactament l’origen de Can Casadellà.
Hi ha referències que ja existia a principis del segle XVI.  Des d’un inici fins a mitjans del segle XIX, la casa
era una masia o casa de pagès, centre d’una important explotació agrícola, basada fonamentalment en l’horticultura i la vinya. Al llarg de tres segles, la casa va creixent, però mantè bàsicament la seva estructura
i aspecte exterior. D’aquesta época es conserva tot l’interior de la segona planta de la casa, on estan ubicades les habitacions d’hostes.

L’any 1858 la família Casadellà adquireix la propietat i hi fa una gran reforma  que fa prendre a la casa bàsicament l’aspecte que té avui en dia. Es tracta d’una reforma d’estil “indiano”, és a dir amb reminiscències de les mansions de les colònies caribenyes espanyoles. Molt probablement els propietaris eren comerciants que havien fet fortuna a les colònies.

L’any 1918 la família Botey, pertanyent a la puixant classe industrial catalana de primers del segle XX, compra la mansió i en fa algunes interessants reformes a l’interior, deixant intacta la façana.
D’aquesta època és  tot l’enjardinament, a base romàntiques placetes i  llargs caminals de xiprers, ametllers i oliveres, que voregen les vinyes,que es mantenen en producció fins els anys setanta.

L’any 2006 s’hi han fet importants reformes a nivell
de confort, per que els nostres hostes puguin gaudir d’aquesta centenària edificació amb les màximes comoditats.

EL JARDÍ

La casa es troba situada al bell mig d’una finca de cinc hectàrees, que inclouen hort, camps de conreu i bosc de pi mediterrani.
Per tota la finca es pot passejar per amplis caminals que menen a diversitat de racons encantadors.
Una antiga bassa al davant mateix de la casa ha estat habilitada com a piscina. Podeu relaxar-vos prenent el sol o a l’ombra d’arbres centenaris.