HISTÒRIA DE LA CASA

És una masia de 3 plantes i més de 1000m² construïts dins una finca de 50.000 m².

Es desconeix exactament l’origen de Can Casadellà.
Hi ha referències que ja existia a principis del segle XVI.  Des d’un inici fins a mitjans del segle XIX, la casa
era una masia o casa de pagès, centre d’una important explotació agrícola, basada fonamentalment en l’horticultura i la vinya. Al llarg de tres segles, la casa va creixent, però mantè bàsicament la seva estructura
i aspecte exterior. D’aquesta época es conserva tot l’interior de la segona planta de la casa, on estan ubicades les habitacions d’hostes.

L’any 1858 la família Casadellà adquireix la propietat i hi fa una gran reforma  que fa prendre a la casa bàsicament l’aspecte que té avui en dia. Es tracta d’una reforma d’estil “indiano”, és a dir amb reminiscències de les mansions de les colònies caribenyes espanyoles. Molt probablement els propietaris eren comerciants que havien fet fortuna a les colònies.

L’any 1918 la família Botey, pertanyent a la puixant classe industrial catalana de primers del segle XX, compra la mansió i en fa algunes interessants reformes a l’interior, deixant intacta la façana.
D’aquesta època és  tot l’enjardinament, a base romàntiques placetes i  llargs caminals de xiprers, ametllers i oliveres, que voregen les vinyes,que es mantenen en producció fins els anys setanta.

L’any 2006 s’hi han fet importants reformes a nivell
de confort, per que els nostres hostes puguin gaudir d’aquesta centenària edificació amb les màximes comoditats.